DESIGNer zoo og bønnebordet

Bønnebordet er en del af Designer Zoo, som er dansk design og kunsthåndværk i et unikt koncept. Med vores borde sikre du den højeste kvalitet med lang holdbarhed. Kun det bedste træ og materialer bliver brugt til vores borde. Du er med til at støtte op om vores miljømål, da vi planter et træ for hver bord vi producere på vores værksted. 

DIT DESIGN

Bestiller du et bord hos os, får du ikke en præfabrikeret løsning. Vores filosofi er at du selv skal have lov til at bestemme hvordan dit bord skal se ud, så vi kan lave et bord der passer præcis til dit hjem. Med vores unikke customizer, får du et stort udvalg af farver, materialer, former og størrelser, hvor du nemt kan sammensætte og designe dit helt eget unikke bord. På den måde bliver du medskaber af dit bord. Hvis du er i tvivl om valg af borde, farver osv. så tøv ikke med at kontakte os, hvor vi kan hjælpe dig med råd og vejledning.

HISTORIE

I 1995 tegnede Karsten Lauritsen bønnebordet, som en del af en skulptur på Holbæk Kunsthøjskole. Formen udviklede sig med årene og det individuelle bønnebord, vi kender i dag, blev til i 2003. Møblet skiller sig ud ved at være skabt på et snedkerværksted – ikke på en computer.

Det er originalt, dansk håndværk og bliver stadig produceret på det lille københavnske værksted på Vesterbro, hvor det oprindeligt blev udviklet. Den dag i dag har bønnebordet solgt i over 25.000 eksemplarer og findes i fem størrelser og over 100 forskellige farver. Det er med andre ord ved at blive en moderne klassiker i dansk design.


karsten klassisk bønne billede

VÆRKSTED

Værkstedet, hvor bønnebordet bliver produceret, ligger som det har gjort siden 1999 på Vesterbrogade 137, hvorfra de også bliver solgt.

 

Hver dag bliver der fremstillet bønneborde og andre borde i et væld af farver og former på møbelværkstedet. Her bliver der hver dag sørget for, at der bliver lagt borde i pres, slebet borde, svejset ben osv.

 

“Når vi laver det hele selv kan vi arbejde hurtigt og individuelt efter bestilling. Det giver en helt anden værdi, end hvis vi skulle sende en bestilling videre til en fabrik ude i verden”, siger Karsten Lauritsen, designer af bønnebordet og indehaver af Designer Zoo.

 

På værkstedet produceres der også alverdens andre borde, som spiseborde og skriveborde, i flere forskellige former. Disse fås ligeledes i 100 farver.

KOM OG BESØG OS

Du er altid velkommen til at komme og besøge os hos Designer Zoo. 

Du finder os på adressen: 

Vesterbrogade 137, 1620 København V. 

Vi har åbent mandag til fredag 10:00-17.30 samt lørdag 10:00-15:00

 

Har du spørgsmål eller brug for vejledning står vores dygtige håndværkere klar til at hjælpe og de giver gerne en rundvisning på værkstedet for dem der måtte være interesseret. 

Vores ansvarlighed

VI PLANTER ET TRÆ

Designer Zoo ønsker at være mere miljøansvarlige ved at minimere vores CO2-udslip. Derfor har vi indgået et samarbejde med Growing Trees Network, der er en dansk NGO, som arbejder for at minimere CO2-udslip ved at plante træer forskellige steder i verden.

 

Vi har valgt at samarbejde med Growing Trees Network for at kompensere for forbruget af træ i vores bordproduktion. Derfor planter vi et træ, når du køber et bord!

Donationen går til Growing Trees’ arbejde med at udvikle en skov i Danmark.  

Bliv klogere på Growing Trees-projektet lige her.

 

Ansvarlig bordproduktion 

Vi forsøger også at minimere spild og udledning af CO2 på andre måder. Eksempelvis udnytter vi alle vores materialer fra vores bordproduktion, så intet går til spilde. Hvordan foregår det, tænker du måske?

 

Vores designer og ejer Karsten bruger simpelthen alt materiale fra træproduktionen – rub og stub. De resterende materialer fra bordproduktionen bruger han til at lave mange forskellige produkter: træbakker, bønnebakker og skærebrætter i forskellige former og størrelser. På den måde udnytter man træet fuldt ud, og der er ikke noget materiale, der går til spilde.

 

Design med lang levetid 

Vores borde har en lang holdbarhed og levetid, som vil pryde din bolig så længe, du ønsker (eller gå videre i arv). At holde på dit bord i mange år vil derfor gøre en forskel for miljøet på længere sigt.

 

 

Bestil dit helt eget special-designede bord her